سفارش تبلیغ
صبا ویژن

























پاتوق فرزانگان

سلااااااااااااااااااااااام!

بازم داره برف میاد!

فک کنم تو عمرم دو تا برف با این فاصله زمانی کوتاه ندیده بودم! هنوز 4 روز نگذشته!

خـــــــــــــــــــــــــدایـــــــــــــــــــــا، شُـــــــــــــــــــــــــــــــــــــکـــــــــــــــــرت!

من میخوام یه ستاد شمارش برف تشکیل بدم! هر کی از دوستان مایله اعلام آمادگی کنه!

یه نکته ی علمی هست که موقع برف قبلی داشتم بهش فکر می کردم حالا می نویسمش:

دونه های برف وقتی دارن می افتن یه جورایی انگار دارن سقوط آزاد می کنن (البته مقاومت هوا هم هست).

سوالی که در ذهن من بوجود اومد این بود که وقتی به برف نگاه می کردم انگار سرعت اونا کم و زیاد میشد، ینی مثلا من الان حس می کنم برف داره آرومتر از یه ساعت پیش میاد، در حالی که طبق قوانین نیوتن اگه دو تا جسم رو از یه ارتفاع به پایین سقوط بدیم بدون اینکه ربطی به جرمشون داشته باشه هر دو با هم به زمین می رسن و در هر لحظه سرعت هر دوشون برابره.

خب، این سوال در ذهن من بوجود اومد که پس چرا گاهی انگار برف داره یواش تر میاد؟

سه تا فرضیه هست:

1- برف یواش تر نمیاد و این فقط یه خطای دیدی، حسی، یا درکیه.

اگه یه خطای دیدی باشه که کلن فاتحمون خونده اس! ینی قدرت تشخیص تغییر مکان رو اصلا نداریم!

اگه خطای حسی باشه باز یه چیزی! که ینی برف با همون سرعت میاد ما الکی فک میکنیم سرعتش کمتر شده(مثلا بخاطر این که سرعت قبلی از یادمون رفته و...).

ولی اگه یه خطای درکی باشه بازم فاتحمون خوندس! ینی چشم ما درست می بینه که مثلا جابجایی اینقدره اما مغز ما اشتباه تحلیل می کنه که مثلا الان زمان بیشتری گذشته یا اینکه کلن سرعت رو اشتباه حساب می کنه.


البته عجیب نیست اگه مغز ما فکر کنه زمان داره آرومتر می گذره و بنابراین بنظرش سرعت دون های برف کمتر میان. این قانون نسبیته!!!! انیشتین میگه: وقتی با صمیمی ترین دوستانتان هستید، یک ساعت مانند یک ثانیه می گذرد و  وقتی بر خاکستر داغ نشسته باشید، یک ثانیه مانند یک ساعت بنظر میرسد. 

 

2- ابر ها پایین تر اومدن و بنابراین ارتفاع اولیه دونه های برف پایین تره پس سرعتشون وقتی در ارتفاع معینی از زمین هستن(مثلا اون ارتفاعی که ما در حال مشاهده هستیم) کمتره.

که این فرض یکمی غیر معقول بنظر میاد! مگه ابرا با چه سرعتی دارن میان پایین که اینقدر تغییر محسوس در ارتفاع اولیه و در نتیجه در سرعت قطرات بوجود بیاد.

اصلا چه دلیلی برای پایین تر اومدن ابر هست؟ قاعدتا با بارش جرم برف کم میشه و بنابراین چگالیش کمتر میشه و باید بره بالاتر!!!

تازه همه ی اینها رو هم اگه بپذیریم این فرض در صورتی درسته که ارتفاع ابرها اونقدر زیاد نباشه که وقتی ما سرعت دونه های برف رو نزدیک سطح زمین اندازه می گیریم اونا قبلش به سرعت حدی رسیده باشن و در نتیجه با سرعت ثابت حرکت کنن که این بخاطر مقاومت هوا اتفاق میوفته!

 

3- همه ی تقصیر ها گردن مقاومت هواست!

وقتی دونه های برف درشت تر میشن (دقت کنید که حجمشون مد نظره و نه جرمشون) مقاومت هوا روشون تاثیر بیشتری میذاره و بنابراین آرومتر به زمین می رسن. این برا وقتی که ابر ها به اندازه کافی پایین باشند که دونه های برف به سرعت حدی نرسند. اما اگه دونه ها به سرعت حدی برسن چی؟


کلن در نظر گرفتن مقاومت هوا معادل با اینه که ما داریم حرکت برف رو توی یه شاره تحلیل می کنیم ( که اینجا شاره همون هوائه) .

تا جایی که من یادم میاد نیروی مقاومت بستگی به سرعت خود دانه ها داره بطوری که هرچی سرعت اونا بیشتر باشه نیروی مقاومت هم بیشتر میشه و این تا جایی ادامه پیدا می کنه که نیروی مقاومت هوا و گرانش زمین یکسان بشن که در این حالت برف با سرعت ثابت به سمت زمین میاد. (سرعت حدی) اما فک کنم بعدش (که دقیقا یادم نمیاد به چه دلیلی) دوباره برف ها شتاب می گیرن ( که بنظرم اینجا شتاب از شتاب قبلی کمتره، با این که بازم تند شونده است) تا جایی که دوباره به سرعت حدی دوم برسن که از سرعت حدی اول کمتره.

 اما نمیدونم این ها آیا میتونه آرومتر اومدن برف رو توجیه کنه یا نه؟ همیشه آخر بحث کم میارم. لطفا اگه کسی نظری داره بگه تا ایشالا با کمک دوستان این تحلیل رو به آخر برسونیم.


پ.ن: اوووووووووووووف! عجب بحث علمی ثقیلی بود! الان همتون فهمیدین من فیزیک بلدم یا باید دوباره بگم؟؟؟ 

 


نوشته شده در یکشنبه 92/10/15ساعت 12:57 عصر توسط قلاش| نظرات ( ) |